Werkwijze

De procedure begint met een persoonlijk gesprek met een ervaren Dutch Recruiter. In dit gesprek bespreken we uitgebreid wie je bent, wat je tot nu toe gedaan hebt en wat je wensen zijn. Uiteraard kijken we verder dan alleen de inhoud van je c.v. We bekijken bijvoorbeeld wat je sterke punten zijn en waarin je je nog verder kunt ontwikkelen. Na het gesprek bepalen we samen bij welke organisatie jouw volgende uitdaging ligt.

Als blijkt dat jouw profiel en wensen niet voldoende aansluiten bij opdrachten die wij in portefeuille hebben, gaan we verder kijken. Wij hebben gedegen branchekennis en een groot netwerk van contacten. Binnen dat netwerk kunnen we voor jou relevante bedrijven benaderen.

Sollicitatieprocedure
Mochten we samen tot de conclusie komen dat jouw profiel past bij de wensen van onze opdrachtgever, dan stellen wij je voor. Bij interesse van onze opdrachtgever regelen wij een sollicitatiegesprek. Uiteraard begeleiden we je de gehele procedure, geven je tips en adviezen en fungeren als klankbord om je optimaal voor te bereiden op je gesprekken. Bij een positief resultaat wordt er een vast of tijdelijk dienstverband aangegaan of wordt een interim opdracht ingevuld.

Onze werkwijze en de procedure blijft bij alle vormen hetzelfde.